Utkast

Alla vet ju vad ett utkast är. Detta är ett sådant. Ett utkast alltså. Det är tänkt att bli ett skriftligt inlägg om att skriva utkast till blogginlägg. Förmodlingen kommer det att innehålla en del bilder, lite fakta om bloggvärlden och så. Samt en och annan ordvits. Alla vet ju vad en ordvits är.  Detta är en sådan: Vilken skådis säljer billiga teknik-prylar? Dustin Homeman! En ordvits alltså. När man skriver ett utkast är det viktigt att ha en idé. Alla vet ju vad en idé är. Ingen idé att förklara det vidare. För ni vet ju redan. Istället kan man berätta att idén inte måste vara färdig när den lägger grunden till ett utkast. Däremot måste den, idén alltså, rimligen vara färdig när själva blogginlägget som utkastet strävar mot att till slut bli är klart. (Alla vet ju vad en onödigt lång mening är. Den föregående är en sådan).

Alla vet ju vad en radbrytning är. Ovanstående mellanrum mellan styckena är en sådan. Här följer ett till:

Här följer två till:

Har någon av er Word? Microsoft Word? Ordbehandlaren. En ordbehandlare vet nog alla vad det är. Åtminstone ni som vet vad Word är, ni kan tänka efter och komma på det själva. Så här är det i Word hur som helst. Att man leker med ord och radbrytningar för att skapa ett dokument. Detta är väl ett dokument kan man säga, eller åẗminstone ett utkast till ett sådant. Blir ett utkast ett dokument när det är klart eller har det varit ett dokument hela tiden? I datorns värld blir ju dokument dokument redan i ögonblicket då de skapas, men i verklighetens värld kan man knappast påstå att ett tomt ark är ett dokument redan då det tillverkats på pappersbruket, det är inte ens ett utkast.

Alla vet ju vad allt detta handlar om. Tre saker: Utkast, idé, ordvits och pappersbruk. Fyra saker.

Bloggandets fyra grundpelare. Apokalypsens fyra ryttare. Utkast, idé, ordvits och pappersbruk.

Några frågor på detta?

Ja! Jag har en fråga: var är de utlovade bilderna?

Alla vet ju vad en bild är.

PS. Kolla gärna in fler av våra inlägg. Vi refererar i dessa till modernare humor och det är en hel del musik också faktiskt.

PPS. Lalla vet ju vad att översätta vill säga. Och precis som Monty Python räddar vi detta knäppa försök till skoj med en sång:

 

PPP. Alla vet ju vad ett samarbete är. Detta inlägg är ett sådant. Mellan Mustig Soppa och Learsz. Två bloggare alltså. Vet nu alla vad en bloggare är? Tjing!

Etiketter:, , , ,

1 responses to “Utkast”

  1. lillajohan says :

    Ska det vara såhär i kyrkan nu?

    En trogen kyrkbesökare

    (Extremt smal referens)

Lämna en kommentar